Wednesday, August 04, 2010

Att resa sig

Här är en absolut sann historia om en kille som var ett offer för mobbing och misshandel under lång tid – men valde att ta sig ur det, växa och hitta styrka. Läs och du kanske lär dig någonting. ;)

Han var inte riktigt säker på hur det startade, eller varför. I högstadiet är klassammansättningen en annan än året innan. Nya elever utifrån slussas in. Några ”hårda killar” anslöt till hans klass. Kanske de ville hävda sig i en ny omgivning. Klart är att de inte såg med blida ögon på en kille som kunde verkligen spela de musikinstrument – bas, gitarr, trummor – som finns i den genren de lyssnade på; hårdrock. En klassisk, svensk ”du ska inte tro att du är något” mentalitet.

En annan faktor kan ha varit hans val av kläder, som hade en rätt vågad sammansättning av färger och mönster. Det ansågs ”bögigt” i hårdrockskretsar, där jeans, t-shirt med bandlogga och jeansjacka (full av banddekaler) var det rätta. Det absurda var att hårdrocksartister på 1980-talet hade minst sagt färggranna kläder på scen. Vår kille hade också identifierat sig med hårdrocken från den dagen han som 11-åring hörde Iron Maidens låt ”The number of the beast” och såg skivomslaget till den samma, 1983. Men bara med jeans och t-shirt nöjde han sig inte, i klädstil. Eller var det kanske hans mesiga natur.

Allt oftare fick han höra elaka kommentarer, pikar om ”bögiga kläder”, eller ”en fjolla på scen”. Han brukade nämligen spela musik på scen, i skolans aula, med olika grupper. Majoriteten av klasskamraterna – samt många andra – tyckte det var kul att han kunde spela så bra och respekterade honom. Men inte dessa 3 herrar. De fällde allt grövre kommentarer, som de övriga klasskamraterna viftade undan. Det gjorde även vår kille. För De 3 hade ju fel. Men kommentarerna upphörde inte och vår kille började må dåligt av att jämt å ständigt bli påmind av De 3 som småskrattande sa ”Fan va ful du är!” och ”Har du tagit nån i röven idag då, fjolla?”, speciellt när inga andra var inom hörhåll. Det är vid den här tidpunkten de flesta skulle bli fly förbannade och göra något åt saken. Men inte vår kille. Han ignorerade dem, vilket gjorde de bara förbannade i sin tur.

En regnig vinterkväll gick De 3 längre.
Genom en sidoutgång på skolan stötte vår kille på De 3, där de stod å rökte. De blockerade hans passage, demonstrativt. Utan ett ord grep 2 tag i hans armar, medan gäng-ledaren gav vår kille rejäla knytnävsslag i magen. De 2 släppte taget och vår kille rasade ihop intill sidoutgången, kippande efter luft. Efter diverse spottloskor gick de sin väg och vår kille kom på fötter efter ett bra tag. Ingen annan hade sett och hört händelsen. Gråtandes cyklade vår kille hemåt, i regnet.

Den här händelsen gjorde vår kille rädd för dessa 3 klasskamrater, vilket de inte var sena att utnyttja i diverse skolsammanhang, idrott inte minst. Det var ju precis det de ville. Obehaget växte i vår kille närhelst De 3 var i hans närhet. Vår kille var inte av någon våldsam natur och ville helst bara undvika bråk så mycket som möjligt. På sin höjd hade han klöst någon som varit lite för hårdhänt. En klen fysik gjorde inte oddsen bättre.

Glåporden fortsatte mitt inför oförstående klasskamrater. Det gick några veckor och vår kille höll sig undan sina antagonister så gott det gick. Han fejkade sjukdom vid ett flertal idrottslektioner för att slippa möta de han inte ville möta i omklädningsrummet. Men gliringarna fortsatte efter de idrottslektioner han närvarade på. Mellan andra lektioner skyndade han sig att hämta rätt böcker och gå mot rätt klassrum för att slippa konfrontation.
Men mer konfrontation skulle det bli.

Han såg hur De 3 viskade, skrattade å sneglade åt hans håll, emellanåt.
I korridorerna på skolan var det ganska trångt när många elever ska passera på samma gång. Vips var det någon som lade krokben för vår kille som tappade alla papper å böcker som spreds ut i vimlet och på golvet. Bredvid stod De 3 och gapflabbade. Klasskamrater som sett vad som hänt frågade om De 3 ”Tyckte ni det där var roligt? Fan va barnsliga ni är!...” och fick till svar ”Håll käften!” och liknande.
En vacker vårdag hade dessa 3 ynglingar parkerat sina mopeder bredvid vår killes moped. De höll på att sätta sig på sina mopeder och åka hem när vår kille anlände. Han var också på väg hem. Hårda blickar utbyttes och ledaren väste fram ”Håll hans händer!” till de 2 andra som lydde, gick sedan fram själv och släckte sin cigarett i handflatan på vår kille. Det blev ett rejält brännmärke. En känsla av hopplöshet började gro i vår killes sinne. Skulle de aldrig sluta plåga honom?

En tid senare, mellan två lektioner, brottades han med ledaren i gänget och lyckades ganska bra tills de andra två såg vad som va på gång. De andra två högg tag medan ledaren gav vår kille en rejäl käftsmäll. Efter att ha utdelat käftsmällen hojtade ledaren ”Det där skulle du inte ha gjort! Jag ska fan döda dig!” och liknande men gjorde ingenting mera just då. För många ögon hade sett alltihopa. Ingen annan ingrep, heller. Det var bara för vår kille att skölja munnen från blod och fortsätta dagen.

Ingen har sagt att det skulle vara enkelt. Livet. Men det är ingen som berättar exakt hur svårt livet kan bli, innan det blir lättare. Men det blev bara svårare. Veckorna och månaderna gick med återkommande sammanstötningar mellan vår kille å De 3. Bråk, blodvite och blåmärken som var svåra att förklara för vänner och familj. Han mådde bara sämre och sämre, samt undrade om detta någonsin skulle sluta. Svaret var enkelt. Nej, de slutade inte.

Efter ett och ett halvt år hade De 3 ett slutgiltigt kort kvar: total förnedring.
Vår kille blev insläpad på toa, tvingad ner på knä framför toaletten. Sedan pressade de ner hans huvud i skålen och tryckte på spolknappen. Skrattande lämnade De 3 toaletten. När vår kille slutligen lämnade toaletten var hans långa hår alldeles blött. Han såg ut som en dränkt katt och kände sig ungefär som en sådan. Eller ett slängt, stampat tuggummi på trottoaren.

En av hans bättre vänner i klassen, ”R”, råkade passera just då och undrade hur det var fatt. Inte så jävla bra var svaret och sedan berättade vår kille allt för R, som för övrigt redan hade sina misstankar hur det låg till, men visste inte riktigt hur illa det var. R blev topp tunnor rasande. På vår kille. ”Hur i helvette kan du ha tagit så mycket skit?! Är du helt jävla pantad?!”. Vår kille svarade lite försiktigt att han trodde att de skulle sluta någon gång. R skakade på huvudet och konstaterade ”jag måste lära dig självförsvar”. Och det gjorde R, på sitt eget sätt men dock.

Långsamt vaknade vår kille upp från en lång, lång mardröm. För detta var droppen, bokstavligen. Falska anklagelser, bråk, blodvite kunde han ta, men inte att bli personligt förolämpad på detta sätt. Någonting klack till i honom. Nu förstod han vad som hänt. Han hade själv TILLÅTIT att bli behandlad på detta sätt i och med att han inte hade satt stopp för det, dvs inte gjort någonting åt situationen.

R bodde nära en av De 3, så på kvällen knallade han över till dennes familjebostad och skällde ut familjens son så hela kvarteret måste ha hörde det. Familjen blev naturligtvis chockad, för inte kunde väl deras lilla son ha medverkat på allt det där? Det kunde han och nästa dag var han inte i skolan.

Vår kille var ute efter frigörelse från sina plågoandar. Redan nästa dag hittade han de återstående 2 i ett avskilt rum, där eleverna brukade spela kort på rasterna. Han tog tag i den mindre och slängde honom helt sonika i väggen. Denne dråsade klart omtöcknad ner på golvet. Vår kille vred sig ett kvarts varv och gav ledaren i De 3 en rungande käftsmäll så denne for över ett bord och landade på stolarna bakom med ett väldigt brak. Han gjorde det helt glasklart att om de nånsin försökte något igen blev de mest synd om de själva.

Resterade tiden i högstadiet ignorerade De 3 vår kille fullständigt. Tittade inte åt honom ens. En av De 3, han som fick utskällningen, bad till och med om ursäkt vid ett senare tillfälle. Vår kille spottade på marken framför honom. Det var svar nog.

Ett var klart för vår kille: offer är man bara så länge man tar emot och gråter. Att klasskamrater inte ser, eller väljer att inte se, det som händer; okej må så vara. Men man måste ibland välja att slåss. Ofta fysiskt, men inte alltid! Att välja kampen för sig själv. När man känner sig som ett stampat tuggummi på golvet – då är det dags att säga nu räcker det! Misshandlare och mobbare gör det för att de kan. Dvs du har gett dem tillåtelse. Ge dem inte den tillåtelsen, den tillfredsställelsen. Stå upp för dig själv, visa att du blir heligt förbannad. Och välj dina vänner med omsorg. De kan hjälpa dig. Man kan inte ta en annan persons strid, för då lär sig inte den det som måste göras. Men man kan hjälpa.

När man hamnar i problem, om och om igen är det lätt att det känns som man faller tillbaka på ”ruta ett”, igen och igen. Men så är det inte. Det är fysiskt omöjligt. Du lär dig saker och ting om dig själv och andra för var dag som går. Du är inte den samma som för ett år sedan, lika lite som ditt/dina barn är. Allting är i förändring. Visst, du kan ha stannat, någon kanske hindrar dig i din utveckling till exempel. Men livet går framåt om du tar ett steg framåt. Du kan styra vart du är på väg, kom ihåg det.

Det du just nu har läst har lett fram till den killen ni ser idag. Och han är väl inte så tokig? =)

147 Comments:

At 11:26 PM , Blogger dalatjej said...

men ohhh jag känner dig inte så bra, men har träffat dig flera gånger. du är en väldigt fin och snäll man. och dina vänner tycker så väldigt mycket om dig.jag hade det likadant när jag växte upp och jag tror jag kom ur det ganska okej i alla fall...
kram från en bekant...

 
At 11:40 PM , Blogger Black Knight said...

*blir intresserad*
Tack. =)
Att vara fin och snäll kommer man bara så långt med. Men det är en bra grund. Därför är jag ljuskrigare. Kämpa för det positiva. Att se båda sidorna i andra. - S

 
At 10:22 AM , Blogger dalatjej said...

jag tycker du lyckas ganska bra med det. ;-) det finns alltid positiva sidor av saker och människor, det gäller bara att se dom. jag försöker vara positiv för jag är en glad tjej. men ibland kan det vara svårt och då är det bra att det finns fina människor som dig som verkligen vill....och med fin menar jag inuti också....
kram

 
At 1:29 PM , Blogger Black Knight said...

Thanks but I'm not a follower, in general.

 
At 10:46 PM , Blogger dalatjej said...

oh glömde att jag bytte namn från dalablond till dalatjej.
hoppas allt är bra..
kram

 
At 10:55 PM , Blogger Black Knight said...

Mmm, listade ut det faktiskt. :)
Jo tack, det är okej. Ska till västkusten på MC å fotografera hällristningar som inspiration till en ny tatuering. 3 veckors semester kvar! Frid - S

 
At 11:47 PM , Blogger dalatjej said...

ohh vad roligt för dig, hoppas du får det riktigt kul. en till tatuering alltså. blir säkert fint. jag har två tatueringar som betyder mycket för mig. ha det så bra när du är iväg.....kör försiktigt.
kram

 
At 11:52 PM , Blogger Black Knight said...

Förståndigt. Inte försiktigt. ;)

 
At 12:10 AM , Blogger dalatjej said...

ha ha okej då. kör förståndigt. ;-)

 
At 8:42 PM , Blogger dalatjej said...

hej hoppas resan gick bra för dig och den kommande resan också...
körde du förståndigt? ;-)
fick du någon idé till en tatuering?
kram

 
At 9:24 PM , Blogger Black Knight said...

Jodå, den gick utmärkt, tack. Håller på att packa för den andra, som du tydligen vet om också. =)
Japp, jag körde förståndigt. I princip lagligt, faktiskt.
Idéer till tattuering hade jag innan, men nu har den klarnat betydligt.
Så när/var har vi träffats tidigare?
Mmm, frid! - S

 
At 8:42 AM , Blogger dalatjej said...

vad roligt att höra att det gick bra och att du körde förståndigt. :-)
vad bra att du kommit underfund med tatueringen. visst hade du en drake också, eller är det något jag bara fått för mig?
vi har träffats ett antal gånger, men inte så många att jag kan säga att jag känner dig bra. men lite. ha ha. du är en fin människa, som jag skrev första gången.

 
At 9:09 PM , Blogger Black Knight said...

Mmm, jag har en drake. Finns att beskåda på FB.
Du väljer dina ord. Sånt gillar jag. Du verkar vara en fin människa oxå, minsann. =)

 
At 10:36 PM , Blogger dalatjej said...

hmm nu blev ju jag lite röd om kinderna. tack så mycket. jag tycker om när någon säger fina saker...:-)
din draktatuering visste jag om att du skulle göra innan du gjorde den. ;-) men jag har inte sett den.
kram

 
At 11:05 PM , Blogger Black Knight said...

Bra. Då har jag fått någon att le. =)
Jasså minsann...det visste du!? Ja, nog har jag pratat med Ingo om tattueringar några år nu. Du har nog hört det då. Min är ju 2 år gammal. Den finns i den här FB fotoalbumet, "GottÅblandat", som alla ska kunna se;
http://www.facebook.com/album.php?aid=1610&id=100000489883823&l=c92d388ca2

 
At 11:30 PM , Blogger dalatjej said...

ja du fick mig att bli generad i alla fall. ha ha ....
jag tycker om dina bilder....på det gamla slottet i luxemburg. så fint. jag gillar också medeltiden. väldigt fin drake, kul att få se den. jag var lite nyfiken på den faktiskt sen jag hörde om den...
kram

 
At 11:40 PM , Blogger Black Knight said...

Vianden, ja. Jag har många bilder därifrån. Om du inte har varit där så rekommenderar jag ett besök. Finns många slott att besöka i Frankrike och Tyskland. Har du sett några där nere som du kan rekommendera? Nästa resa blir nog en slottsresa i Europa. =)

 
At 11:49 PM , Blogger dalatjej said...

nej jag har tyvärr bara drömt om att resa dit och titta. tråkigt. jag har bara varit i norge när jag var liten och sen i england några gånger. åker du dit igen så kan jag rekommendera stratford. så mysig stad. små härliga hus och en kanal med husbåtar efter hela vägen....gamla hus med den gamla stilen. härligt. jag ska åka till vänner i sheffield någon gång framöver. jag funderade på tyskland nästa år på semestern, kanske. jag vill också titta på slott. ;-)

 
At 9:17 AM , Blogger Black Knight said...

Vet du vad, då tycker jag du ska välja ut ett antal slott (kika på internet) i Tyskland, Frankrike, å sedan hänga på, nästa år. Vi är några stycken som planerar det, efter mitt initiativ. Barn inga problem, egentligen. Det finns mycket å se, för dom oxå.
Jo, till England vill jag tillbaka till. Så tackar för Stratford tipset! Sheffield, ligger inte det i "the coal district"? :)
- S

 
At 10:34 AM , Blogger dalatjej said...

jaså det tycker du. :-) ja kanske det. det vore ju helt underbart att få se allt det. med min fantasi och historian i dom platserna, oj oj. ha ha. kanske skulle ta med ritblocket också då.
Det ska jag kolla.
England är jättefint tycker jag. och jag vill åka till skottland också..
hmm mycket man vill se. min kompis i sheffield pratade faktiskt om the coal district.
kram

 
At 11:16 AM , Blogger Black Knight said...

Fantasi och intresse för historia är två utmärkta saker när man besöker historiska platser. Jag gillar ju å fotografera ruiner, speciellt. Kan man va så vågad att fråga efter om jag får se några av dina alster, på bild? Det som är ritat är ju mycket mer personligt, egentligen, än foton(även om bilden säger en hel del om fotografen). Skottland vimmlar ju oxå av slottsruiner, när jag tänker efter. Samt lockande whisky. =)

 
At 11:26 AM , Blogger dalatjej said...

ja fantasi har jag aldrig haft lite av. och historia var ett av mina bästa ämnen i skolan. länge sen.
jag har inte tagit några bilder på det jag ritat än, kanske skulle göra det. jag har inte visat någon än faktiskt....
whisky kan vara gott. eller inte ha ha. slott ruiner högländerna, fin kombination.
ohhh jag skulle vilja åka på en gång. ;-)

 
At 11:40 AM , Blogger Black Knight said...

Ja, varför inte. Det kan vara rätt värdefullt å höra kommentarer från andra, om sina egna alster. Både positivt och negativt. Om man tar det på rätt sätt. Det är ju känsligt, för vissa. Nåja, nått att kontemplera.

 
At 12:00 PM , Blogger dalatjej said...

hmmm fina ord du använder. ja det skulle vara kul att få åsikt om det. jag ska fixa bilder på några om du vill se, så jag får höra en opartisk åsikt...jag är inte så känslig så det vore kul.

 
At 4:36 PM , Blogger Black Knight said...

En bildad rackare. ;) Nåväl, okej gör så. Opartisk vette katten, objektiv absolut inte. =) Men egna funderingar definitivt. Gärna till staffan.eklund@gmail.com eller en länk, här. Up to you.

 
At 7:04 PM , Blogger dalatjej said...

knas....ha ha. jag tycker dina kort är jättefina så jag tror att du kan nog säga om det är ganska bra i alla fall. ;-)
det är intressant att prata med dig.
förresten jag tänkte fråga dig en sak tidigare, hur länge sen är det du var långhårig? jag såg en bild av dig när du hade mörkt långt hår. intressant. :-)

 
At 7:13 PM , Blogger Black Knight said...

Mmm, det är 6 eller 7 år sedan, nånstans där. Jobbade som lärare på Lugnetgymnasiet då. Eleverna kände inte igen mig när jag klippt mig. =D De tyckte det var synd. Jag ville bara slippa balsam/inpackning å allt det där. Att slippa bry sig. Självlockigt hår tovar sig lätt. Hade jag rakt hår skulle jag ha hästsvans. Lätt.

 
At 8:09 PM , Blogger dalatjej said...

okej, på lugnet. där jag gick ut. jag kan nog nästan tänka mig dig som lärare faktiskt. och jag tycker du passar i kort hår. fast det skulle varit roligt att se dig i långt. ;-) finns ju rakpermanent.

 
At 8:20 PM , Blogger Black Knight said...

Ja, själv gick man ju ut gymnasiet på 80'talet så att stega in där många många år senare, som lärare, var rätt surrealistiskt. Ventilationen är bättre nu än förr, dock. =D
Nja, att spara ut håret kan man väl göra men just nu känns det som om det skulle ta alldeles för lång tid. ;)

 
At 8:41 PM , Blogger dalatjej said...

ja det kan jag tänka mig. ventilationen var inte så bra när jag gick där heller. och det är också ganska länge sen, början på 90.
jag tyckte om lugnet. vissa lärare var kanon.

 
At 8:46 PM , Blogger Black Knight said...

Å vissa var faktiskt kvar, när jag återvände. Håkan, bland annat, i samhällskunskap. Och kom ihåg mig gjorde vissa. Otroligt. Fast problemet med vandrande pinnar var förmodligen över, när du började. =D Lugnet är en bra skola, med bra lokaler. Men "skolan" tyckte jag aldrig om förens Universitetsstudier, 1999. Det ändrade allt. Då var jag redo. Ja ja.

 
At 9:11 PM , Blogger dalatjej said...

vandrande pinnar?? vad gjorde du egentligen i skolan? ;-)
jag tyckte inte om skolor överhuvudtaget förrän lugnet faktiskt. enda skolan som verkade lite normal jämfört med mina andra skolor.

 
At 10:37 PM , Blogger Black Knight said...

Nja, alltså, pinnarna var någon annans hyss, året innan vi kom dit. =)
De senare universitetsstudierna skapade, iaf för mig, ett genuint intresse för böcker som inte fanns tidigare. Kunskap är makt. Nyfikenheten en motivation. Tror inte den kommer att försvinna. T.ex., ju mer astronomi jag läser, desto mer stirrar jag på stjärnorna. Egensinnig kille som inte ens ser på tv. :P

 
At 10:48 PM , Blogger dalatjej said...

hmm oskyldig du lät. ;-).
jag såg att du gillar Pratchett. det gör jag med. jag läser massor med böcker hela tiden. så tv är inte så mycket mer än bakgrundsljud när jag är hemma själv. vilket jag är ganska ofta emellanåt. astronomi är jag inte så hemma i men det är väldigt intressant. allt är intressant bara man får upp ögonen för det.

 
At 11:31 PM , Blogger Black Knight said...

Minsann, du är privilegierad. Är vi inte alla i Sverige dock, på sätt och vis... hur som helst, jag är grymt avundsjuk på den person som fortfarande har att plocka upp (läsa) sin första Pratchett bok. =) Ett hårt öde att han, som jag läst, lider av alzheimer. Tacksam för alla de böcker han skrivit. Night watch böckerna är ju mina favoriter, men alla är bra (läser dom på Engelska - i översättningen förlorar man en del).

 
At 12:04 AM , Blogger dalatjej said...

jag kommer inte ihåg namnet på den första jag läste av honom men jag har alltid gillat hans böcker. min syster klagar ibland för jag läser för snabbt för henne. när hon läst ut en bok så har jag läst fyra fem stycken. :-)
jag har inte läst dom på engelska än. men jag har läst andra både på svenska och engelska och dom engelska har lite mer i sig. lite roligare att läsa.

 
At 9:58 AM , Blogger Black Knight said...

Engelskan är ju ett så oerhört mycket rikare språk. Om svenskan har 3 synonymer har engelskan 30. Och Pratchetts ordlekar går ibland inte att översätta till svenska, men översättaren måste ändå. Det är därför jag väljer engelskan. Jo, läser man mycket så blir man bättre, liksom. Då tar man till sig information fort.
Jag fick tipset att börja med den första Discworld boken, Color of magic, magins färg, så kanske läste du den först också. Måste läsa om den o Light Fantastic. Länge sedan. Rincewind, världens sämsta trollkarl, som är rädd för marken (o inte, per definition, "höjdrädd"). :)

 
At 10:57 AM , Blogger dalatjej said...

ja engelska är så mycket bättre att läsa. jag har haft tur med språk, det verkar som jag har lätt för det. ja man kan kanske kalla höjdskräck för rädsla för marken. ha ha. oh det var ett tag sen jag läste hans böcker, kanske ska börja om igen. det är roligt att läsa böcker man kan använda fantasin till. brukar du läsa mycket av just den typen av böcker?

 
At 11:47 AM , Blogger Black Knight said...

Då tycker jag du ska läsa om dom, fast på engelska. Inte på svenska. Problemet, om det nu är ett, är att Pratchett är en egen genre. Fantasy, visst, men humor-fantasy...det är han relativt ensam om. Bra det, kanske. Ren fantasy litteratur: drakar, trollkarlar, prinsar o prinsessor osv, har jag ganska svårt för...typ David Eddings. Det är så få som är bra. Och gudarna ska veta att jag läst många. Lewis, Tolkien, de har ju bestått "the test of time" och håller därmed. Annars läser jag allt. Förkärlek för brittiska deckare (typ Peter Robinson, Val McDermid, Elisabeth George och några till - även svenska: Nesser, Larsson), Science Fiction (hur många som helst, favvo: Iain M. Banks - culture novellerna), Historia, självbiografier, astronomi, samhällskunskap, asiatisk litteratur mm mm. Samlar dock inte på mig böcker bara för att ha dom. Rensade ut ungefär hälften av alla mina böcker, för nått år sedan. Behöll de jag verkligen ville ha kvar. Svår process.
Den kanske mest intressanta delen av vår moderna historia är början av 1900-talet, då allting ställs på ända, mot det som var förut. I Sverige och världen. ...right, nu ska här njutas av semester och därmed tvätta golv. =D

 
At 11:56 AM , Blogger dalatjej said...

jag har läst david eddings när jag var liten då var dom jättebra, jag fick låna en för ett tag sen men det är inte lika bra nu. smaken blir kanske vuxnare. ;-)
Du har ett ganska brett urval av böcker du gillar. jag läser för tillfället jeffrey deaver. lite trögt är det. inte lika bra som vissa andra. dom gjorde en film på dom böckerna eller kanske böckerna från filmen. men det är inte likt alls.
hmm vissa städar ju inte på semestern direkt. ha ha. ha det så kul. jag ska försöka få igång min mob igen, den vill inte alls. det är så kul med teknik när man kan.
ha det bra
kram

 
At 12:42 PM , Blogger Black Knight said...

Läste just en Jeffery Deaver. The burning wire. Den var rätt bra, faktiskt. Men har bara läst 2 - 3 stycken av den serien. Annars kan jag rekommendera Jacqueline Winspear och hennes Maisie Dobbs serie. Säg att du också har läst Goda Omen (Good Omens: Eng) av Pratchett / Neil Gaiman? En av de bästa jag läst, på år och dag.

 
At 1:40 PM , Blogger dalatjej said...

jag har nog missat bägge du pratar om. ändå brukar jag kolla efter pratchett. den måste jag titta ordentligt efter, låter bra.
hur går det med golvet då?? behöver du hjälp ha ha.
jag har tre jeffrey deaver hemma just nu som jag försöker läsa igenom. men den första är lite trög i början faktiskt. jag läste en annan förut som var bättre.

 
At 1:58 PM , Blogger Black Knight said...

När du köper/lånar Goda omen, så släng med Gaimans "Neverwhere" också isf. Den är lysande också. Slå en kik på internet om Goda omen och Neverwhere (de behöll titeln på svenska), om de kan va nått.
Åh, mina 68 kvadrat är skinande rent och luktar frrrrrisk tallskog!, på min ära! =) Bara högen med CD skivor att sortera (suck) och div räkningar. Men jag hade mer kvar på kontot än vad som förvändes efter semestern. Alltid något. Bör ha fått lön idag också. L som i lysande. Regnar det inte allt för mycket imorn blir det en tripp till Stockholm. MC'n är rengjord, iaf. Frid!

 
At 2:14 PM , Blogger dalatjej said...

jag ska kolla på det.
hmmmm kan inte du hjälpa mig att städa i så fall. ha ha.
hoppas du får fint väder så du kan åka i morgon då. tänk om jag kunde pysa iväg också.....
ha det så kul i alla fall.
nu har jag fixat mobilen och ska jobba lite.
kram

 
At 9:39 PM , Blogger dalatjej said...

vilken kväll. inte kul att jobba idag. min rygg tar kål på mig. bära bära och åter bära, därför finns jag. usch. ;-)
hoppas du haft roligare.
kram

 
At 9:55 PM , Blogger Black Knight said...

Så är vissa dar. Ska inte arbetet vara kul att gå till? Det anser jag. Eftersom man spenderar så mycket tid där. Att få betalt för det man tycker om att göra. Visst, att ha en 5-serie BMW som arbetsplats är kanske få förunnat, men det gör arbetsdagen fullkomligt bekvämt och roligt. Fast det är kundkontakten som är det bästa. =)

 
At 10:22 PM , Blogger dalatjej said...

jag tycker för det mesta att jobbet är roligt men vissa dagar vill jag bara be folk dra.
är det inte lite drygt med taxin ibland? ni kommer ju ganska nära kunderna. vissa personer kan ju vara lite jobbiga. att få jobba med människor har jag alltid gillat ända sen första praktiken i gymnasiet. och folk verkar tycka om mig på jobbet. så det verkar som jag gör det bra i alla fall.
hoppas jag, ha ha.

 
At 10:33 PM , Blogger Black Knight said...

Nej, aldrig drygt egentligen. Tråkigt emellanåt, om det är lite å göra (då läser man!), eller om kunden har varit med om nått ledsamt, då kan det vara lite tryckt stämning, men då är det min uppgift å få denne på andra tankar. Å det lyckas oftast! (kanske inte så konstigt, med tanke på hur jag är, ljuskrigare) Annars är det ju som å bjuda in en okänd in i sitt vardagsrum på te eller nått. Fast dom betalar för en tjänst. Jag är gladlynt och proffsig så ofta hör ja att det här var den bästa resan de haft i taxi. Sånt gör en glad. Allt emellan total lycka o triangeldramor från helvettet. Shit, du skulle bara veta (men vi lyder under tystnadsplikten).

 
At 10:44 PM , Blogger dalatjej said...

jag kan nog tänka mig att dom flesta trivs i ditt sällskap. speciellt tjejerna. ha ha.
jag har hört en del historier som händer er taxi chaffisar. men inget man pratar vidare om för jag vet att ni inte får prata om det.
jag måste få berätta en sak som gjorde mig så rörd att jag var alldeles tårögd. jag fick höra att vore det inte för mig så skulle mitt jobb fått stänga. kan du tänka dig hur det kändes att höra det? sånt gör att man trivs......
:-) kram

 
At 10:57 PM , Blogger Black Knight said...

Wow, liksom! Jo, då flög du nog på moln. =) Då är man värdefull. Bra å ha vid löneförhandling!! ;) Vi är ju många så sånt händer inte här. Men chefen vet ändå, på nå sätt, vilka chaufförer som gillas av kunder.
Mmm, vi får en hel del förslag (av båda könen skall tilläggas!) men det är sällan jag tittat två gånger eller ens tänkt tanken. Alldeles för väluppfostrad. Mer och mer anti alkohol, har man blivit. Fast det har mest ex sett till. Man bestämmer själv sin väg.

 
At 11:06 PM , Blogger dalatjej said...

oh jag flyger fortfarande lite faktiskt. kände mig ganska stolt. ha ha.
har du fått förslag från både killar och tjejer. oj då. och det kändes hur då? ;-)
Jag är inte heller så mycket för att dricka, jag har sett vad som kan hända, och det var mitt ex också. jag har aldrig hängt två dec ovanför marken förut.
vad hände med ditt ex, behöver inte svara om du inte vill.
kram

 
At 11:16 PM , Blogger Black Knight said...

Kändes? Tja, det var ju en komplimang, antar ja. Men när killar framförde förslag så log ja å sa att "tack men nån sån är inte jag", eller något liknande. Ja ja.

Ex, tja, ett ex lång tillbaks hade inget stopp så henne fick ja bära hem (hon har förstått vilka gener hon bär på, gissar jag). Det senaste skulle egentligen inte ha blivit ihop med mig för hon var inte färdig, men ville ha sällskap/sex. Att festa å leva för dagen funkar inte i en relation, om inte båda är lika.

 
At 11:28 PM , Blogger dalatjej said...

ja man får väl ta komplimangen för vad det är. ;-)
oj då det är inte lätt med förhållanden. man kanske ska ha åtminstone liknande intressen, liknande tankar på framtiden. och respekt för den andra är viktigt. jag är ingen expert på förhållanden. men jag vet hur det ska kännas.....

 
At 11:36 PM , Blogger Black Knight said...

Kärlek, respekt och omtanke håller jag hårt på. Samt ärlig kommunikation. Ingen är ofelbar, allraminst jag själv. Tror de flesta vet hur det ska kännas, om man varit där, en gång. Livet är oförutsägbart. Men med tacksamhet och ett leende kommer man långt.

 
At 11:44 PM , Blogger dalatjej said...

jag håller med dig. utan det så är det nog ganska hopplöst.
jag vill att alla mina nära och kära ska ha det bra i sina förhållanden och liv. och jag försöker få mina syskon att inte göra samma dumma sak som jag gjorde. det förtjänar ingen.
försöker hålla det positivt.....

 
At 11:50 PM , Blogger Black Knight said...

Därav "Ljuskrigarens Manifest", som jag antar du läst. Det är jag. =) Men det är inte lätt.

 
At 11:57 PM , Blogger dalatjej said...

nej det är inte lätt alla gånger. ibland skulle det vara skönt att få "ladda ur". men sen tänker jag på att folk kan bli ledsna och det vill jag inte. tycker om att sprida glädje....se ett leende spricka upp värmer hjärtat.....

 
At 10:53 PM , Blogger Black Knight said...

Staffan Eklund måste vara galen (eller mänsklig?)... ...han har bränt S J U K T mycket pengar idag. På goth-inspirerade kläder! (och annat) Fy faan va nice! =D *snabb koll på kvittona* 4900 svenska enkronor! Hoppla!

 
At 11:02 PM , Blogger dalatjej said...

ha ha det lät som du hade kul i alla fall. så du hittade lite roligt alltså. känns det bra att spendera så sjukt mycket pengar? ;-)

 
At 11:34 PM , Blogger Black Knight said...

Det känns bra när man faktiskt har råd.

 
At 11:37 PM , Blogger dalatjej said...

ja det gör det. och du lät så glad på tonen när du skrev, så jag kan tänka mig att det var kul. ;-)
vad härligt att du hade det bra idag. jag har också haft en bra dag. jobbat betalat räkningar och fick en del över, fantastiskt. ha ha....

 
At 12:49 PM , Blogger Black Knight said...

Så du bär grejer om dagarna...? =) Visst är det skönt att ha en hel del kvar av lönen när räkningarna är betalda. Jag har ju inga barn så där går inga pengar. Kan spara ungefär 40% av lönen. Så det finns ett sparkapital. Men de pengar jag brände igår var över sedan semestern. Fiiiint det. :) Alltihopa blev fotat idag. 12 grejer.

 
At 9:52 AM , Blogger dalatjej said...

jo du jag bär massa saker om dagarna. ha ha försöker du luska? ;-) fast jag jobbar ju med folk också.
ja det var lite skönt faktiskt med pengar kvar, köpte en fin sak till mig själv. jag samlar på feér. och sen ska jag få tillbaka pengar för dom gjort fel på f-kassan. så trevligt.
ja men få se vad du köpt då. :-)
nyfiken ju.

 
At 11:12 AM , Blogger Black Knight said...

Kan du glömma. :P ...eftersom du vet vem jag är, hur jag ser ut, vad jag gör. Och jag vet i stort sett ingenting om dig. Anna? Sara? :) och hur blev det med teckningarna? ;)

Féer, ja varför inte. Mer originellt än delfiner i alla fall. Du kanske har en som skyddsängel.

 
At 11:42 AM , Blogger Black Knight said...

Hmm, okej, en bild.
http://i317.photobucket.com/albums/mm392/GoodStaffyPictures/IMG_5586-2.jpg

 
At 3:14 PM , Blogger dalatjej said...

häftiga byxor. snällt att jag fick se en bild i alla fall. ha ha. trevligt att se din baksida också. ;-)
nej jag har ju inte sagt så mycket om mig direkt så det kan vara lite svårt. kanske. var fick du dom namnen ifrån?
jag ska få skanna in bilderna på jobbet istället för när jag la in dom hemma så syntes det knappt vad det var. det kommer det kommer.
jag har mörka feér hemma, några ljusa men flera mörka.
enligt en kompis så har jag en liten skyddsängel....ett barn.

 
At 3:31 PM , Blogger Black Knight said...

Flera som försökt lägga till mig som vän på FB, men jag lägger inte till personer jag inte umgås (eller har umgåtts) med. Tänkte att någon av dem kanske valt den här vägen. Hur hittade du hit? ;)
Scanner är ett sätt. Fota ett annat, men svarta föremål kräver rätt bakgrund och belysning. Scanning kanske är bättre. Har en själv, men använder den inte.
Tror vi har flera skyddsänglar. En av mina är min Morfar. Den enda i släkten som åkte motorcykel, mig veterligen. Träffade honom aldrig. Tror han hjälpte mig i Frankrike, förra sommaren (som var kaotisk, emotionellt). Två skydds/kraftdjur har jag i alla fall. En pyton, och en sabeltandad tiger. Sagt hej till dem under meditation. Pytonormen blängde kalkylerande på mig, men tigern, den blev rejält förvånad. =)

 
At 3:56 PM , Blogger dalatjej said...

okej, jag var inne på en kompis fb när du skrev om din barndom och sen blev det så att jag skrev för jag blev lite berörd.
skyddsdjur vet jag inte om jag har något faktiskt. även om jag sett en skugga av något efter golvet ibland. men skyddsängeln är en liten släkting till mig som dog väldigt tidigt. jag vet för jag hörde hans skratt när jag fick veta att det var ett barn.

 
At 4:08 PM , Blogger Black Knight said...

I see. =) Gott så.
Mmm, det kan nog vara din släkting du ser skymten av ibland. Kärleken till de närmaste kan vara så stark att en människas själ vill stanna. Även när den egentligen inte borde. Men ja tror att du är som jag där, tacksam för att de finns om de hjälper oss.
Jag har ju också en drös reiki-guider, vid min sida. Blev själv initierad i år, men guiderna kanske har funnits där sedan tidigare. Känns rätt å va healer dock.

 
At 4:13 PM , Blogger dalatjej said...

ja kanske, jag tror det är han i alla fall.
jag vill gärna tro att det finns någon runt oss, eller något. känns skönt att veta att man är skyddad och älskad även fast dom ska vara borta egentligen.
så du är reiki helare. hmmm, det passar du nog som också. och med tanke på vilka vänner du har så förvånar det mig inte. vissa av dom är lite, vad säger folk, flum flum. ha ha. skojar bara. jag gillar det.

 
At 4:23 PM , Blogger Black Knight said...

Mmm, å den som är mest flum flum är den som var absolut MEST skeptisk till allt det där. Tills denne (som numera är Reiki master) mötte mig. Dock fick jag höra att ja redan använder healing, men det vore bättre å lära sig i grunden det man gör. Så sagt å gjort. En fysisk healer. Inte själslig, psykisk eller dröm-healer så mycket. Kan ha å göra med de anatomi kunskaper jag har (massage). Att låta fingarna berätta en annan persons livshistoria bara genom beröring. Intressant. Dags å jobba lite.

 
At 6:47 PM , Blogger dalatjej said...

okej...jag känner flera som jobbar med reiki faktiskt, ganska intressant, jag har masserat en del jag med faktiskt. vi har ingen friskvård på jobbet så dom brukar fråga mig om jag vill. jag är ganska varm om händerna så det brukar uppskattas. men jag kan bara göra en liten stund för jag har brutit tummen en gång så den håller inte så länge.....
Ska du jobba på taxin ikväll? eller menar du hemma?

 
At 12:30 PM , Blogger Black Knight said...

Aha, så tummen strejkar när den fått arbeta lite för länge. Varma händer är skönt, dock. =) Precis där man vill ha dom.
Japp det blev jobb igår natt. Lönelördag å massor av folk. Tänkte de kunde behöva en till, så ja hoppa in. Å gjorde kunder nöjda å glada, & lira massor av AC/DC, hela natta. ;)

 
At 12:38 PM , Blogger dalatjej said...

jag har nästan alltid varma händer. ;-) och jag är lite duktig också.
jag trodde nog att du jobbade i taxin. så du tycker om ac/dc också, det visste jag faktiskt inte.
jag kan tänka mig att kunderna tyckte om att du jobbade, man hör lite på jobbet om vissa chaufförer. en del är betydligt mer populära än andra. jobbade du tills tidigt morse då?

 
At 12:47 PM , Blogger Black Knight said...

Oh, lay your hands on me. =D
AC/DC, jomen Rock'n'roll & Metal, det tillhör favoriterna (men inte de enda). När kunderna hör de säger de "du får gärna skruva upp", å jag replikerar "kan du lita på", åsså är partystämningen på topp. Om du hör om nån chaufför med bra musik och svarta körhandskar så är det jag. ;) Ja, det blev arbete tills 04:20 i morse. Dags för kaffe. Frid!

 
At 12:52 PM , Blogger dalatjej said...

hmm vill du ha handpåläggning alltså. mysigt. ;-)
kunderna gillar när man är positiv.
jag har sett att du har svarta handskar när du kör.
drick ditt kaffe du jag ska försöka hjälpa en hund som har fått benet uppsvällt av något....
kram

 
At 9:27 PM , Blogger dalatjej said...

bara så du vet är det kul att retas lite. :-)

 
At 10:07 PM , Blogger Black Knight said...

*ger henne en lång blick, med ett okynnigt leende*
Jasså det vet du... ;)

*vrider på stereon, högt som f*n, Trance-musik. Fred Baker vs Greg Nash - "Solaris City"*
(lägenheten vibrerar)

 
At 10:49 PM , Blogger dalatjej said...

ha ha, det vet jag flörtis där. vet du jag känner mig lite hög på livet idag. som att jag klarar allt för tillfället.
lyssnar du på trance? nu vid den här tiden, aja baja. kommer det ingen sur granne och knackar på? ;-)
den låter var ganska intressant....

 
At 11:00 PM , Blogger Black Knight said...

Aha, där ser man! Jo, då är livet gott. Jävligt gott. När allt stämmer. Inte illa. =)

Japp, vissa bitar Trance. När det är välskrivet. Eller komponerat, snarare. Fire and Ice - "Souvenir de Chine" är en annan favorit. Åh, grannarna under är borta ett tag. Fast dom skulle visst ha nån som såg till lägenheten då och då. Ingen fara. Har just köpt nygamla högtalare (well, dom är 20 år gamla, men sviiiindyra då och bara lätt använda, ersatta högtalarelement och allt) så det låter bra. Fast det finns hörlurar också.
Funderar på fotoutställning med de bilder jag tagit av månen. Nått å klura på.

 
At 11:21 PM , Blogger dalatjej said...

ja jag mår så bra idag....
den enda trance jag hört hittills har inte varit mer än skrål tycker jag, men det där var helt okej. Gillar man en låt och har bra ljud kan man gå helt upp i musik.
ohh med dina bilder blir det jättefint. jag har tittat på dom, hoppas det är okej för dig?

 
At 11:34 PM , Blogger Black Knight said...

Fint det, serru. =)
Och jag har det så bra att i min vanliga arbetsplats (BMW M5) sitter en superb stereo. =D Fast där blir det mest klassisk musik (eller konstmusik, som det egentligen heter). Passar bäst i den bilen.
Aha, du har sett dom. Genom din kompis, kanske. Jorå, det är helt okej. Systemet är till för att användas. Kul att du tycker om dem. Det gör jag också, nämligen. Fast nu var det mån-bilderna i första hand jag tänkte på. Kanske på väggen i Folkets Hus. Där finns en bra plats, i foajén.

 
At 11:45 PM , Blogger dalatjej said...

jag har alltid gillat bilder på månen naturen och lite andra saker. ;-)
Folkets hus blir ju kanon om du får sätta dom där. det är massa folk som passerar varje dag.
jag gillar den när du tagit kort med grenar? framför månen. nr 56 tror jag det var. lite myskänsla...

 
At 12:02 AM , Blogger Black Knight said...

Ah, den där jag skrev "Lost in thoughts, at 5 AM.", va? Tja, den är väl bra, i sammanhanget. Fast en bild med grenar som är bättre är: http://www.facebook.com/photo.php?pid=179063&l=4ad11d6e04&id=100000489883823
Utan måne, dock.
Finns så mycket vackert.
Fotot ska spegla det fotografen tycker är vackert. De bästa bilderna på människor blir oftast de bilder där personen inte är medveten om att jag tar bilden. Bara då är de naturliga, och jag kan leta vinkeln som passar 'det jag ser' bäst.

 
At 10:30 AM , Blogger dalatjej said...

ohh den var väldigt mysig, du är duktig på att fånga fina saker.
Ja bilder på folk som vet om att man tar kan bli lite stela. det kan bli ganska roliga bilder också om man bara knäpper lite. ;-)
du är en intressant man Staffan.
många strängar på din lyra.
kram

 
At 10:47 AM , Blogger Black Knight said...

Alla människor är intressanta, om man kikar bakom ridån. Eller som jag skrev inatt (ingen aning om varför), precis innan jag somnade:
---
Varför vara tråkig när man kan va sig själv? =)
Jamenar, sann lycka behöver ingen jämförelse (med hur ditt liv varit innan). Jag kan hålla om dig i evig lycka och frid. För att jag ÄR. För att i kärlek och Enhet finns svaret. Bara vi fokuserar på vägen, inte målet. Det finns bara idag. Samt en jävligt god kopp kaffe.
---

Kanske ett meddelande från nån av mina guider. Hmm...

 
At 10:59 AM , Blogger dalatjej said...

hmmm kanske var ett meddelande från en av dom.
eller så är det dina egna tankar som kommer fram. för att du vill att världen ser hur bra allt kan vara.
du är lite filosofisk. lite djup.
och sen kaffet. ;-)

 
At 11:09 AM , Blogger Black Knight said...

Ja, men det ÄR enkelt, om båda ser det.

 
At 12:44 PM , Blogger dalatjej said...

ja det kan det vara. fast dom flesta ska komplicera allt tycker jag.
ja du, livet är inte lätt alla gånger. :-)
jag måste ha drömt konstigt i natt, min säng ser inte klok ut.
då är det dags att sticka iväg en stund då. hoppas det blir mycket att göra på jobbet.
kram

 
At 2:22 PM , Blogger Black Knight said...

Intressanta drömmar? ^_~
Här ska designas tatuering.
Svårt!
Men det börjar klarna hur den ska se ut.
Ska försöka lägga ut en skiss ikväll.

 
At 8:50 PM , Blogger dalatjej said...

hmm den drömmen var väldigt intressant tror jag. ha ha.
ohh så du ska jobba med den eller kanske redan är klar?
härligt.
själv är jag hemma och slöar lite vid datorn.
jag träffade en kund till er idag och hon är så förtjust i koppartaxis chaufförer. ;-)
kram

 
At 8:55 PM , Blogger Black Knight said...

Det första utkastet till tatueringen blev definitivt klar idag. Ska se om jag tycker om den imorgon oxå. Isåfall är den spikad.

Åh, well som du vet är det alltid trevligt med nöjda kunder! =)
Frid! - S

 
At 9:00 PM , Blogger dalatjej said...

det är kul om man blir nöjd. ohh jag vill också ha en till tatuering. fusk ju. ;-)
den här kunden vet du vem det är, det måste du.
jag funderar på om jag ska gå ut i skogen i morgon, snart blir det kallt och det är fint med höstfärger.

 
At 9:53 PM , Blogger Black Knight said...

Tatueringar är bara att ta. ;) När det är läge.
Jo, det är bra många kunder som känner igen mig, av någon anledning. Misstänker musiken å körhandskarna starkt. =D Ungefär 50 % av gångerna kan jag placera vem de är också, på helgerna. De som ofta åker på vardagarna kan vi ju givetvis.
Mmm, ut i skogen. Det är fint. Själv ska jag övningsköra med en kollega, på MC. Sedan en Arlanda körning på kvällen. Fiinfint. =)

 
At 10:18 PM , Blogger dalatjej said...

ja pia känner du väl igen. hon bor på vändplan 4 i bojsen.
ska du köra med någon i morgon, kul att lära ut. Ingo eller vad?
och sen arlanda. trevligt...hoppas du får bra väder i morgon då.

 
At 10:25 PM , Blogger Black Knight said...

Jodå, men Pia kör inte jag så ofta (vi kör bara 'privat' med BMW'na, inte samhällsbetalda resor).
Ingo har redan kortet, men ingen hoj. =)
Jo, vädret ser okej ut. Bra för dig oxå. Finfin väg till Arlanda oxå, via Gävle. Nice.

 
At 10:54 PM , Blogger dalatjej said...

okej.
Har inte ingo någon hoj, stackars han. ;-)
Vore skönt om det inte regnade i morgon så man får en fin promenad.
jag är lite trött i ögonen idag. jag önskar jag var ledig i morgon. har lite för mycket att göra egentligen. rensa ur lägenheten från lite gammalt skräp vore trevligt.

 
At 11:41 PM , Blogger Black Knight said...

Ha intressanta drömmar. Imorgon är en annan dag. ;)

 
At 11:54 PM , Blogger dalatjej said...

hmm säger du godnatt alltså. tack jag ska drömma fina drömmar hoppas jag. Hoppas du gör det med.
jag ser fram emot i morgon. hoppas jag kan göra några ryck hemma då också. ;-)

 
At 2:51 PM , Blogger Black Knight said...

En fin dag. Väl hemma började regnet. Helt ok. =)

Du kan skriva till min email, istället. Om hon vill.

 
At 3:00 PM , Blogger dalatjej said...

mm jag hamnade i regnet jag men det gjorde inte så mycket, annars var det fint med promenaden.
jag kan gärna skriva till din mail om du hellre vill det.
men den adressen vet jag ju inte. ;-)
det är kul att skriva till dig. livar upp dagen lite.

 
At 3:20 PM , Blogger Black Knight said...

Här är OK oxå. ;)
Vad tycker du om tatueringen då?
Bara en skiss.
http://www.facebook.com/photo.php?pid=420700&l=a7635cc7c6&id=100000489883823
Snart Arlanda ToR! =)

 
At 6:18 PM , Blogger dalatjej said...

tatueringen blev jättebra, jättefin. lite forntida från gamla dagar, passar nog dig. ;-)
intressant med det lite motiv från äldre dagar.
då sitter du och kör nu kanske. sitter du med kund dit eller hem? kanske kund åt båda håll. själv är jag hemma igen och ska slita ut sovrummet. konstigt att det är roligare att göra saker hemma på kvällar och nätter.

 
At 6:51 PM , Blogger Black Knight said...

Min kropp är mitt tempel. Jag behandlar den bra.

You're a creature of the night, obviously. ;) Som vi andra. På natten vaknar vi till liv.

Ska till Arlanda straxt. Extra. Vad gör man inte för företaget.

 
At 7:17 PM , Blogger dalatjej said...

mm det är nog bra att behandla kroppen bra. ;-)
jag visste att jag gillar fladdermöss av någon anledning. ha ha.
Så du kör förståndigt ikväll också då?
du kanske är lite för snäll? fast du tycker nog om att vara snäll också.
det är fint.

 
At 8:14 AM , Blogger dalatjej said...

hoppas det gick bra i natt.
krama

 
At 11:14 AM , Blogger Black Knight said...

Hoppas du behandlar din kropp bra då, fröken Anonym. ;)
Jo, körde förståndigt och lagligt, faktiskt, +/-10 km/h. BMW'n höjde knappt på ögonbrynen. =)

Som sagt tidigare, att vara snäll är att sprida ljus och kärlek ikring sig, för folk gillar en då. Bara man inte gör illa sig själv. Det som är positivt är värt att kämpa för. För en själv och andra.

 
At 1:10 PM , Blogger dalatjej said...

fröken anonym, hmmm så heter jag inte. jag kallas för lilly av mina närmaste vänner. min mamma tycker om äldre namn så då förkortade jag det. jag försöker behandla min kropp bra, men märken efter vad andra gjort mot den finns. tyvärr.
Bra att du kör förståndigt. ;-) känns betryggande.

Även med allt som hänt så tycker jag om att göra folk glada. det gör du med.

 
At 9:57 PM , Blogger dalatjej said...

hmm jobbar du ikväll? eller tyckte du inte om mitt namn? :-)

 
At 10:05 PM , Blogger Black Knight said...

Jobbat kväll, ja. Hemma vid 22. Hungrig. Åtgärdat. Och vad du heter vet jag ju inte, bara vad du kallas? ;)
Vi bär alla ärr. Jag med. Life's battle scars. Att förlåta sig själv tar ett jävla tag.
Skrev just ner mina funderingar:
---
Allt som sker dig har du sagt ja till - du har en fri vilja: att säga ja eller nej. Välj friheten. Den är din. Rensa sinnet från dåtid och framtid. Det finns ingen annan tid för kärleken än nuet. Om tankarna gör ont, i fråga om tidigare traumatiska händelser: lev i nuet och se att den tidigare situationen inte kan påverka dig idag...för att du lever i nuet! Förstår du poängen? Vi bär alla på ärr. Men de ska inte tillåtas styra våra liv.
---
Antar att det är Ljuskrigaren i mig. Optimisten i mörkret. Ljusets leende budbärare.
Blev sugen på kaffe. Hmm....

 
At 10:26 PM , Blogger Black Knight said...

Lilly är väl helt okej. Men gammalt vet jag inte. Staffan är väl fanimej fornnordiskt. =D

 
At 11:01 PM , Blogger dalatjej said...

hmmm förkortning på lillemor, trevligt eller hur? Staffan är helt okej namn, och du skulle inte passat att heta något annat heller.
Vad skulle du själv vilja heta om du fick välja? När jag var liten ville jag heta gabriella eller veronika, nu är jag ganska nöjd med lilly.
en del ärr sitter längre in än andra, jag har släppt allt jag gått igenom, men ibland känns det lite hugg av samma rädsla. men det ska också bort.

sugen på kaffe, jaså vad ska du göra åt det då? ;-)

 
At 11:17 PM , Blogger Black Knight said...

Nja, mitt namn duger nog. Även om smeknamnen har haglat mer än det riktiga namnet. Mina engelsk-talande vänner säger givetvis Staff. =D I London tog ja foton av skyltar som sa "Don't take it out on our staff" (busstationer), eller "Staff only" (banker). =P
Nja, hugget kanske ska finnas där som en bra varning. Att inte glömma. Bara man inte blir paralyserad.

Det blev en stor kopp té. Å lite CSI Miami, online.

 
At 11:33 PM , Blogger dalatjej said...

ha ha du är rolig du. Staff, jag gillar ditt namn. Jag hade en bästa vän när jag var liten som hette staffan.
jag blir inte paralyserad nu. jag reagerar instinktivt istället. jag lärde mig självförsvar för något år sen av en kompis. jag tänker inte sitta i den sitsen igen.
te så här sent? hmm. fast jag ska inte säga något, jag har druckit kaffe jag. ;-)

 
At 11:35 PM , Blogger dalatjej said...

fast jag tror mer mitt självförtroende fick sig lite uppsving av självförsvarskursen. ;-)
skulle aldrig kunna göra illa någon

 
At 12:06 AM , Blogger Black Knight said...

Och så som så många tror handlar inte självförsvar om att skada någon, utan att se till att göra personen i fråga oförmögen att åsamka mer skada, oskadliggöra. Den första lektionen på en självförsvarskurs borde vara att lära ut hur man aldrig sätter sig själv i en sådan situation överhuvudtaget. Men jag antar att det måste man lära sig av erfarenhet, inte på en lektion. Jag har aldrig använt mina självförsvarskunskaper sen jag fick dom, men tänker på dom. Våld föder ju bara våld, så talets gåva är viktigare.

Ja té. Det kan jag sova på, iaf. =D Aningens svårt att varva ner efter en Freda/Lörda natt i jobbet, med Red Bull. Vill sluta med nikotinet också, men klarar det inte ensam. Alternativet vore öde stuga långt ute i ingenstans i 4 veckor, med massa annat trevligt å göra ...men inget nikotin. One day...

 
At 12:20 AM , Blogger dalatjej said...

jag gick den kursen för att få tillbaka mig själv. jag tyckte inte om känslan av att vara liten rädd och inte våga göra något.
nu vet jag att jag klarar allt.
en öde stuga låter intressant. men vad hade du tänkt dig göra för intressant där, ska du vara själv? av egen erfarenhet så vet jag att det är svårt med att sluta med det.

 
At 10:23 AM , Blogger Black Knight said...

Yes, klart du klarar allt. =)
Finns mycket intressant å göra i och omkring en stuga. Lite beroende, givetvis, om nån annan vill följa med eller ej. Vandra i skog/fjäll, mysa, laga mat, dricka vin, sola (kan man hoppas), hugga ved/elda, läsa böcker, o annat ..eh, trevligare. =)
Har du aldrig spenderat nån vecka i en stuga mitt ute i ingenstans?
Ja, ciggena klarar jag å¨lägga av med, men inte portionssnuset, fanimej. Illa, men en dag, kanske. Jobb nu. Friiiid! =)

 
At 1:12 PM , Blogger dalatjej said...

;-)
jag har faktiskt haft stor lust att vara i en stuga långt från allt, stänga av telefon och bara vara. elda kan jag, vandra är kul. och mysa är alltid skönt.
och annat trevligt, ;-).
Det låter jätte härligt. det har jag faktiskt inte gjort.
Så när sticker vi? ha ha retas lite. men det har hänt några gånger att man längtar bort.
nikotin är jobbigt att sluta med helt.
Jobba på du i bilen.
kram

 
At 8:49 PM , Blogger Black Knight said...

Mmm, det ÄR jättehärligt. Med tystnad. Ingen kan nå en. Bara vi och naturen. Låter det bra? =P Jul i en stuga, långt ifrån släkt, jäkt, måsten.

Eller en vecka vid havet. Att vakna å det första man hör är vågorna, å måsar. Och trevligt morgonmys. Yummie! En kaffekopp och ett leende. Hmm. Vill ha.

 
At 9:22 PM , Blogger dalatjej said...

det låter helt suveränt ;-)
det skuller verkligen vara jätte härligt.
ohh vakna till havet låter ju också väldigt mysigt. låter som en bra idé. det vill jag också ha ju. vakna och känna sig helt avspänd och ha någon med som gör det ännu bättre.
någon speciell plats du tänkt dig?
kram

 
At 9:39 PM , Blogger Black Knight said...

Stugor finns överallt. Fjäll som vid hav. Vill man så är det bara å leta. Gäller bara å va nyfiken. O envis. Själv gillar jag västkusten, i fråga om hav. I fjällen har jag bara bott i Norge. Måste finnas på närmare håll. Bara det är relativt folktomt. Jämtland?

 
At 10:21 PM , Blogger dalatjej said...

hmm jämtland kan vara ganska fint. inte längre ifrån då? ;-) jag var mycket runt i hela sverige när jag var yngre. men det var alltid folk med.
skulle det ingå massage i dom saker man kan göra i stugan? :-)

 
At 10:32 PM , Blogger Black Knight said...

Jo, Jämtland ligger längre ifrån, än Västkusten, sant. Rest en del i Sverige oxå, men mer i Europa o världen. Paradoxalt. Men det kom med jobbet på 90'talet.

Tja, med den rätta så tror jag inte att något kan uteslutas, i stugan. =) Det är väl så det ska va. Sudoku kan ja vara utan, dock. Ha ha! (eller ja, bara jag slipper). Massage, ja. Bara det finns olivolja.

 
At 10:41 PM , Blogger dalatjej said...

hmm trevligt jobb det måste varit.
med rätt person kan man trivas väldigt mycket. ;-)
så du gillar inte sudoku. jag har faktiskt kommit på att tänker man dumma tankar så kan det vara väldigt bra att hålla på med det för att skingra tankarna. men inget jag skuller göra för att det är kul.
Olivolja, vad du kladdar då ha ha. mysigt.

 
At 10:56 PM , Blogger Black Knight said...

Nja, bara ett evigt släpande på förstärkare, musikinstrument, P.A. grejer, mestadels, det jobbet. Å en hel del resor. Det är en synvinkel.
Precis, om Sudoku är din grej för å skingra dumma tankar, inga problem. Vi lär oss våra olika sätt å skingra dom. Jag har mina. Läsa, poesi, cykling, MC, promenader, resor, osv. Förr var det PC-spel. Men det är inte lika lockande längre. Fast flera är installerade i datorn. Märkligt.
Olivolja är bra. Dels sjunker det in i huden, det som behövs. Dels är det naturligt. Men mest är det suveränt som massageolja. Rygg, vader å fötter är min specialitet, av nån anledning.

 
At 11:25 PM , Blogger dalatjej said...

mm läsa gör jag gärna också. när jag var liten och blev arg då sprang jag i skogen tills jag släppte det.
fast jag kom just på att det finns andra sätt att släppa på trycket lite. ;-) på andra trevliga sätt.
det lät väldigt mysigt med olivolja. förutom fötterna, jag är hyper känslig där. ;-)

 
At 11:38 PM , Blogger Black Knight said...

Hah! Jasså, det kom du på. Trevligt då. ;) Stämmer, dessutom. Ur vissa synvinklar ska vi killar vara avis på er tjejer.
Olivolja går ju att använda som hudlotion, om man inte har nån lotion hemma. Har fungerat i 1000 tals år, liksom.
Åh, fotmassage som är så underbart. Men det är många som inte låtit mig vidröra deras kittliga fötter. En tyckte t.o.m. det var äckligt med fötter. Intressant. Men visst, de är känsliga. Men de får oxå ta hela kroppstyngden. Därför kan massage där vara toppen. Många nerver slutar i fotsulorna.

 
At 11:56 PM , Blogger dalatjej said...

mm det kom jag på, och varför skulle killar vara avundsjuka på oss tjejer?
ja olivolja verkar ju definitivt bra.
jag menade inte att jag är kittlig under fötterna, jag har bara vissa zoner som är känsligare ;-) om du vet vad jag menar.

 
At 12:13 AM , Blogger Black Knight said...

Varför vi ska va avis?
Trodde det var rätt uppenbart.
Kanske inte.
Nåja, fundera på det då. ;)

Aha, händer det saker när dina fötter masseras, kanske? Hmm? =)

 
At 12:25 AM , Blogger dalatjej said...

hmmm. ja det finns ju en sak ni kan vara avundsjuka på, ;-)
mina fötter är känsliga och halsen är känslig, och ett till ställe, men det säger jag inte. :-)
har du några såna trevliga ställen?

 
At 12:39 AM , Blogger Black Knight said...

Just det. Men det kanske är tur för oss, som kan bringa er eh...multipel glädje.

Klart jag har sånna ställen. Men vad vore det för sport om jag avslöjade de, här? =P (Hah!) ...och jag har en gissning om det där 3'e stället (fast inte det uppenbara), men kan ha fel. Men alltså, alla människor är känsliga på händer, knäveck, hals, sida o fötter. Mer eller mindre. Det är hur man använder den kunskapen som räknas. ;)

 
At 1:00 PM , Blogger dalatjej said...

mitt meddelande jag skrev igår kom visst inte med.
jag skrev att jag tycker det vore snällt om du berättade ett ställe som du är känslig på i alla fall. ;-)
och att jag har ett ställe jag är väldigt väldigt känslig på och det är inte det som killar brukar inrikta sig på att stirra på, även om dom är ganska känsliga dom också.
är man duktig med händerna och munnen så kommer man långt. ;-)
hoppas du har det bra idag.
kram

 
At 1:47 PM , Blogger Black Knight said...

Klart det vore snällt. Tillhör inte sån information saker man ska upptäcka i mörkret snarare, hmm? Fötter å hals, definitivt. Men det finns andra också. Jag gillar beröring, generellt sett.

Å tänk, det var inte dina vänner där fram jag hade i åtanke. Lite mera clever än så är man. =) Men det tillhör också den mörkare kategorin.
Händer å mun, visst, allt man använder för att underlätta klättringen på stegen som leder hela vägen upp till det blå är rätt. Ibland allt som behövs.

Nattjänstgöring ikväll. Me & the BMW. =)

 
At 3:45 AM , Blogger Black Knight said...

Ah, är du mor till Mira, eller? Det är den enda Lillemor jag har hört talas om (dyker det upp i minnet). =)

 
At 8:34 AM , Blogger dalatjej said...

hmmm inte snällt. och i mörkret? okej. vad trevligt att du gillar beröring, för jag gillar att röra. ;-)
jag menar att dom flesta killar ser dom först, inte alla. även om dom syns.
hoppas det gick bra att jobba i natt.
och nej jag är inte mamma till mira.;-)

 
At 11:33 AM , Blogger Black Knight said...

Inte snällt? :(
Förlåt.
Beröring, mörker, är en bra kombination. Det räcker. Och Toblerone är utpressningsmatrial, jag kan knappt motstå det. =D
Det gick finfint att jobba inatt.
Jag var på bra humör, å kunderna stormtrivdes. Får se om jag får igång Stor-TV'n i vår kareoke buss, ikväll. Då blir det AC/DC konsert för hela slanten. Men nu....lunch å kaffe. Vad gjorde hon själv igår kväll? =)

 
At 11:35 AM , Blogger Black Knight said...

Ok, bra, du är inte Miras mamma. Hon har liksom blivit vräkt ett antal gånger för hon shoppar hellre än å betala hyran. Sånt & sånna personer går bort.

 
At 8:26 PM , Blogger dalatjej said...

mm låter härligt. får väl smälta toblerone så det luktar av mig då. ;-)
vad trevligt att det gick bra inatt.
hmm så du jobbar ikväll också. hmmm
jag jobbade lite igår och sen var jag så trött så jag tittade in lite snabbt bara men då var du redan och jobbade. tråkigt. och idag har jag haft besök så jag har inte varit ute alls. har inte hunnit känns otrevligt när man har folk hemma och jag sitter vid datorn.
ac/dc är aldrig fel. ;-)
förlåt att jag inte skrivit tidigare. jag tänkte gå ut ikväll men jag tar nog ett bad hemma och något glas med nåt gott.
hoppas det går bra idag med på jobbet.
ja som miras mamma är jag inte. hyran framför allt.
kram

 
At 4:17 AM , Blogger Black Knight said...

Nej, det får du inte göra. Inte Toblerone, då blir du aldrig av med mig. ...hmm...vänta nu..., ah! Ok, förstår. :)
Ja, jobbade inatt också. Blev en rätt mer jobbig natt. Körde storbil. Nära å polisanmäla ett gäng Stockholmskillar. Men det ordnade sig. Människor! *fnys*
Jo, har man besök så har man. Det är faktiskt viktigare. =D
Fy fabian va mycket ungdomar det var på stan idag. Den där musikfestivalen på Mormorsgatan. Gratis också. Hela stan svämmade över. Poliser över allt också. Men fått in rätt mycket pengar också, jag, efter 11 timmar. På nåd fick jag rast vid 2 tillfällen. Stackars växel tjejer. De gör ett grymt jobb.
Blev det bad å Gott till? Eller ut? Kvart över 5, nu dags å sova. Frid! :)

 
At 4:34 AM , Blogger Black Knight said...

Å här en anledning att lyssna på konstmusik. Vivaldi, framförd av Europa Galante å Fabio Biondi. Så bra.
http://www.youtube.com/watch?v=A9QQQ0CU3CE

 
At 10:03 AM , Blogger dalatjej said...

ohhh hur kunde du gissa att jag gillar klassiskt också? fin musik

jag kanske inte vill bli av med dig;-)
en del folk är inte riktiga emellanåt.
skönt att det gick bra. ni kan vara lite utsatta i bilarna.
det blev ett bad fin musik och ett glas gott. härligt. inte ofta det händer.
kram

 
At 12:26 PM , Blogger Black Knight said...

Det kunde jag inte. Bra musik ska spridas. =) Typ mer konstmusik som det här underbara Händel stycket: http://www.youtube.com/watch?v=iTJ41_83llQ
Väldigt bra för själen. Spelar mycket sånt i BMW'n. Man glider runt med ett leende, liksom.

Så. Hon flörtar alltså med mig? =P I see. Du verkar trevlig och rolig, Lilly. Det är säkert. Och bra! ;)
Ja vi är utsatta i bilarna, vilket gör att många tjejer inte vill köra freda/lördag nätter och jag förstår dom. Men stämningen i bilen hänger mest på mig, faktiskt. När jag är mig själv så funkar allt perfekt, no problems.

Åh, härligt med bad. Ljus, lödder, vin, bok/eller sällskap. =P MMMmm, varmt vatten, hetta, fukt...åh... *harklar sig*
Glas rött?

Ett leende & frid,

S

 
At 3:21 PM , Blogger Black Knight said...

Fångade månen för någon dag sedan. 04:00 på morgonen. Vacker bild.
http://www.facebook.com/photo.php?pid=430113&l=ec49740196&id=100000489883823

 
At 8:28 PM , Blogger dalatjej said...

ohh den var också fin att lyssna på. så härlig musik. passar till det mesta.
klart jag flörtar.... vad trodde du? ;-)

ja mycket hänger på hur man är mot folk.
det var väldigt skönt att bada fast tråkigt själv ;-) men mysigt. och hett.....så härligt.

vilken fin bild av månen, du är duktig.
kram

 
At 1:19 AM , Blogger Black Knight said...

Ah, trängtar hon efter badsällskap, månne? ;)

staffan.eklund@gmail.com

 
At 4:47 PM , Blogger Unknown said...

Nic kompletnie nie rozumiem

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home